Tunnisteet

torstai 8. marraskuuta 2012

Hirveen hyvää

Alku viikosta matkahuolto toi vanhemmiltani maukkaita terveisiä pohjoisesta: äidin tekemää marjamehua, marjoja, suklaata (joka oottaa pakkasessa kuun loppua) JA hirven lihaa. Ai, että... nyt saa nauttia.

Hirvenliha painoi n.850g, joten päätin sen laittaa uunissa. Anna lihan sulaa jääkaapissa ja ota se vielä pöydälle pari tuntia ennen maustamista.

• Laita uuni lämpiämään 175°c
(paisto ajan pääsääntö on 1h/kg)
• Poista lihasta kalvot.
• Mausta liha rosmariinilla, suolalla, pippurilla ja katajanmarjarouheella.
• Keitä vettä ja mausta se kokonaisilla pippureilla, laakerinlehdillä ja suolalla
• Laita laakeaan paistoastiaan paistopussi. Kaada liemi pussiin. Laita mukaan pilkottua sipulia ja valkosipulia.
• Nosta liha pussiin, sulje pussi ja laita uuniin.

Samaan aikaan muualla...
• Kuori ja lohko perunaa ja lohko kukkakaalta
• Keitä perunat ja kukkakaali kattilassa

Kun kattila porisee ja liha on uunissa...
• Pilko kiinankaalta, kesäkurpitsaa, vihreää paprikaa ja sipulia
• Paista kasvikset pannulla mausteiden kera (ensin sipulit, sitten paprikat ja kurpitsat, lopuksi mukaan kiinankaali)

Lopuksi
• Nosta liha uunista
• Muussaa kukkakaalet ja perunat pienen määrän keitinliemen kanssa

Nostele muussi, lihaa ja kasviksia lautaselle ja nauti! Hirven lihaa saa syödä kuuden viikon aikana...tarkistin:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti