Tunnisteet

tiistai 20. marraskuuta 2012

Oma vartalo

Omasta mielestäni parhaita apuvälineitä treenatessa tai painoa pudottaessa ovat peili ja mittanauha. Tämä siis harrastelija tasolla.

Jos ei itse omista vaakaa niin yllätyksiä voi tulla monenlaisia kun kipuaa milloin missäkin painoaan arvioimaan. Kun itse aloin treenaamaan tähän kuuteen viikkoon mittasin Elixialla painokseni 63-64kg. Treenin edetessä kävin myöhemmin uudelleen samalla vaakalla... tulos oli 58kg. Sitten kävikin niin, että päätin vaihtaa salia. Ei siinä mitään, mutta uuden salin digitaalinen vaaka näytti edellisen -58kg sijaan painokseni 63,6kg. Vaikka tiesin, että mittanauhalla ja peilistä näen paremmin tuloksia, oman kehittymisen seuranta katkesi ja se harmitti.

Mikä vaaka sitten on se oikea näytäämään todellisen painon? Itse sanoisin, että vastaus ei löydy vaakasta vaan mittanauhasta. Omien mittojen ylös kirjaaminen ja seuranta auttavat tsemppaamaan ja antavat realistisen kuvat kehityksestä. Toki oma sisäinen hyväolo on kaikkein tärkein ja sitä pitää aina kuunnella. Tämän oman selkäepisodini jälkeen tämä on jälleen kirkkaana omassa muistissa. Onneksi selkä alkaa olemaan jo parempi. Punttisali on taas hieman pannassa, mutta kävely ja lihasharjoitukset paikkaavat tilannetta.

Jutta Gustafsson kirjoitti Liv:n blogissa erillaisista vartalomalleista. Mukana oli tämä kuva. Tästä on mielestäni hyvä peilata omaa vartaloaan; mikä olen ja mikä haluaisin olla. Kun tavoitteet ovat selkeät on helpompi suunnata niitä kohden. Itse olin aluksi numeron 3-4 välimaastossa, ehkä enemmän 3 ja nyt (ainakin omasta mielestäni) välillä 2-3. Viimeinen viikko on menossa ja tyytyväisenä sitä aletaan henkisesti valmistautumaan "arkeen" palaamiseen... mitä se nyt sittenen tarkoittaakaan :)

maanantai 12. marraskuuta 2012

Parastulos - ikinä

Nyt tuli sellaisia tuloksia, että voin suositella tätä kuutta viikkoa ihan jokaiselle. Tämä tulos on nimitääin sellainen, jota en osannut ajatellakkaan ja on paljon tärkeämpää kuin saavuttamani 4kg pudotus; nimittäin verenpaineenlasku normaaliin lukemiin. Matkustin pohjoiseen juhlimaan isänpäivää ja siellä päätin mitata verenpaineen. Silmät meinasivat tippua päästä kun tulos näytti 136/87! En ikinä olisi osannut haaveilakkaan moisesta. Yleensä lukema on heilunut 150/105 kieppeillä ja lääkäri mietti jo verenpainelääkkeitä. Lisäksi kasvojen iho on parantunut kaiken maailman näpyistä ja iho tasottunut muutenkin (puhun nyt siis jaloista). Eli olen enemmän kuin tyytyväinen... kaikkeen!

Kotona lainasin äidin ompelumittaa, metallisen raksamitan sijaan, joten sain viimein virallisiakin tuloksia seuraavin lukemin:
Oikea pohje: -1,5
Vasen pohje: -1,5
Oikea reisi: -2
Vasen reisi: -2
Lantio: -3,5
Vyötärö: -6,5
Rinnan alunen: -2
Rinnan ympärys: -5
Selän leveys: -4
Hartia leveys: +1 (jee!)

Eli ihan hyvin on mennyt kaiken kaikkiaan ja olen enemmän kuin tyytyväinen. Kaksi viikkoa olisi vielä jäljellä. Olo on virkeä ja mielihuoleton. Tästä on hyvä jatkaa!

lauantai 10. marraskuuta 2012

Lämpimäisiä isälle

Tässä vinkki kaikille isänpäivälahjaa miettiville. Idean sain Pellavarouhepatin kyljestä. Itse paistoin näitä näin juhlapäivän aattoja ja hyviä olivat! Eli yllätä tavaralahjan sijaan isä tai pappa maukkailla ja terveellisillä Pellavarouhesämpylöillä!

‹ 5dl vettä
‹ 50g hiivaa
‹ 2dl pellavarouhetta
‹ 2rkl siirappia
‹ suolaa
‹ 50g voita, margariinia tai öljyä
‹ 5dl sämpyläjauhoja
‹ 4dl vehnäjauhoja

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää pellavarouhe, siirappi ja suola. Lisää sulatettu voi tai öljy ja jauhot. Vaivaa taikinaa kokoajan, jotta ainesosat menevät hyvin sekaisin. Laita taikinakulhon päälle liina ja anna nousta 20min. Pyörittele taikinasta n. 16 sämpylää. Asettele valmiit sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Laita liinapäälle ja anna kotona vielä 20min. Paista 225°c noin 15-20min.

Itselläni taikina onnistui todella hyvin ja sämpylöistä tuli ihanan pehmeitä. Tarjoa isälle esimerkiksi aamiaisella! Hyvää isänpäivää kaikille isille!

Ps Voisin uskoa, että tämä menisi myös tankkauspäivänä patongin sijaan(?) Ehkä.

Reissukokkailua à la selkätoipilas

Torstaina sitten sattui se mitä en toivo kenellekkään, en edes vihaisimmalle miehelle... nimittäin meni selkä. Tiedän, että pitäisi kuunnella kroppaansa, mutta jotenkin ajattelin, että "no sitä vähän vihloo, mutta teen tämän viimeisen kierroksen loppuun". Ei olisi kannattanut. Kotia päästyä tuli itku: vitutuksesta, pettymyksestä ja kivusta. Siinä sitten puolen tunnin itsesäälin jälkeen päätin lähteä piristämään mieltäni vanhempien luo pohjoiseen. Täällä sitä nytten sitten ollaan ja hommat jatkuu aikas samallalailla, paitsi salitreeni on nyt pannassa:(

Täällä kotona sitten tein nopeasti itselleni ja koko muullekkin köörille tulista kana, vihannes, riisi –settiä. Selkä potilaan n hyvä kävellä, joten pieni hääräily ja liike on hyvästä (ainakin minun tapauksessa). Eli...

• Riisit veteen kypsymään
• Kanaa pannulle kera mausteiden
• Pannu tyhjäksi ja sinne valkosipulia, sipulia, kaalti, kesäkurpitsaa ja rucolaa.
• Pannun toiselle laidalle kypsät vihannekset...tyhjään osioon kananmunanvalkuaiset
• Kaikki yhteen hophei ja siin se on!

Hieman hätäinen, mutta tällä mentiin tänään!

torstai 8. marraskuuta 2012

Tuorepastaa ja inkiväärikanaa


Pinaattituorepastan teossa kannattaa seurata pussin kyljessä olevia ohjeita, jotta lopputuloksesta tulisi varmasti al dente. Mutta sitten tämä muu eväs:

• Paista sipulia pannulla.
• Paista kana pannulla. Mausta suolalla, pippurilla ja inkiväärillä.
• Lisää joukkoon pinaattia ja kesäkurpitsaa. Vihannekset saavat jäädä rapsakoiksi.
• Paista lopuksi pannulla kananmunan valkuaisia ja lisää ne kanan ja vihannesten joukkoon.

Tulee nopeasti ja maku oli mainio.

Hirveen hyvää

Alku viikosta matkahuolto toi vanhemmiltani maukkaita terveisiä pohjoisesta: äidin tekemää marjamehua, marjoja, suklaata (joka oottaa pakkasessa kuun loppua) JA hirven lihaa. Ai, että... nyt saa nauttia.

Hirvenliha painoi n.850g, joten päätin sen laittaa uunissa. Anna lihan sulaa jääkaapissa ja ota se vielä pöydälle pari tuntia ennen maustamista.

• Laita uuni lämpiämään 175°c
(paisto ajan pääsääntö on 1h/kg)
• Poista lihasta kalvot.
• Mausta liha rosmariinilla, suolalla, pippurilla ja katajanmarjarouheella.
• Keitä vettä ja mausta se kokonaisilla pippureilla, laakerinlehdillä ja suolalla
• Laita laakeaan paistoastiaan paistopussi. Kaada liemi pussiin. Laita mukaan pilkottua sipulia ja valkosipulia.
• Nosta liha pussiin, sulje pussi ja laita uuniin.

Samaan aikaan muualla...
• Kuori ja lohko perunaa ja lohko kukkakaalta
• Keitä perunat ja kukkakaali kattilassa

Kun kattila porisee ja liha on uunissa...
• Pilko kiinankaalta, kesäkurpitsaa, vihreää paprikaa ja sipulia
• Paista kasvikset pannulla mausteiden kera (ensin sipulit, sitten paprikat ja kurpitsat, lopuksi mukaan kiinankaali)

Lopuksi
• Nosta liha uunista
• Muussaa kukkakaalet ja perunat pienen määrän keitinliemen kanssa

Nostele muussi, lihaa ja kasviksia lautaselle ja nauti! Hirven lihaa saa syödä kuuden viikon aikana...tarkistin:)


keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Ateria1 ja reissaaminen

Kun päättää/joutuu lähtemän reissuun kannattaa hyvissä ajoin miettiä miten hoitaa sen päivän syömiset. Itselläni oli tiistaina käynti Tampereella ja sehän tietysti tuotti hieman päänvaivaa. Loppujen lopuksi ongelma ratkesi kuitenkin yllättävän helposti. Aamulla juuri ennen lähetöä söin normaalisti aamiaiset, luennolla söin low-carb patukan, muutamia cashew-pähkinöitä ja marjoja. Paluu matkalle olinkin sitten tehnyt edellisiltana salaatin. Salaatti oli hyvää ja mikä parasta: ei tarvitse miettiä, että missä sen lämmittäisin.

Tiistain salaattiin laitoin seuraavaa:
~ Vihreää salaattia
~ Sipulia (tämän kyllä paistan ensikerralla. Raaka sipuli ei ole ihan suosikkejani sittenkään)
~ Kukkakaalta (raakana, pieneksi paloiteltuna)
~ Basilikaa
~ Herneenversoja (1cm paloina)
~ Vihreää paprikaa
~ Kurkkua
~ Kalkkuna paloina (edellispäivän kalkkuna filee maistui taivaallisen hyvältä)

Kastikkeeksi (sekoita nämä ensin esim kupissa)
~ Oliiviöljyä (pari teelusikallista)
~ Pippuria
~ Oreganoa
~ Chiliä
~ Balsamico (vain pienen pieni loraus tuomaan makua)

Laita salaatti rasiaan ja rasia pussiin. Painamalla suljettavat kannet eivät meinaa pitää kastikkeita/nesteitä sisällään laukussa pyöriessään, joten jos löytyy kiinnipyöritettävä niin suosittelen käyttämään sitä. Muista ottaa mukaan myös vesipullo, pari palaa talouspaperia ja haarukka! Ja eikun menoksi!

maanantai 5. marraskuuta 2012

Palautusjuoma

Päätin treenin alkaessa, että en ostaisi mitään "mömmöjä" koska itselläni ei ole tarvetta suuria pudotella ja koska tiedän, että ne ovat opiskelijan budjetille aika hintavia. Oman pään voi tietysti aina pyörtää ja ohjeissa sanottiin, etteivät ne ole pakollisia (suositeltavia kylläkin), joten päätin kokeilla.

Pidemmälle mentäessä alkoi aamulenkin ja salin jälkeen olo veltostua ja päivät kuluivat puolivaloilla. Oli todella vetämätön olo. Tänään sitten päätin hieman satsata ja testata palautus juomaa. Ostin Turun Fitness-tukusta Fastin Whey+ suklaanmakuisena. Kotona sitten tein ekan satsin; en lukenut ohjeita; laitoin liikaa jauhetta; juotin hellulle osan. Ihan hyvää oli. Joskus on tullut maistettua samaa tuotetta mansikanmaikuisena ja sitä suosittelen kaikille niille keiden makunystyröitä hivelee esanssimansikka. Tämä suklaa oli yllättävän hyvää ja helposti juotavaa. Tämän päivän olo on ainakin toistaiseksi ollut ihan virkku ja saatanpa vaikka vielä venytelläkkin tälle päivälle, ehkä. Kertahan se on toinenkin;)

Herkkusuun aamiainen

Etsinnät ihmisten evästelyvinkkeistä tuottivat jälleen tulosta ja nyt löytyi ohje, jolla raejuusto ei jää kurkkuun kiinni! Tämä on sitten sellainen aamiaissetti, että tällä kaikkoaa herkkujen perään kaihoavalta makean nälkä samantien. Nimittäin seuraavasti:

Laita tehosekoittimeen/blenderiin...
~ Raejuustoa
~ Mansikanmakuista mehukeittoa
~ Soijalesitiinirakeita
~ Vehnäleseet
~ Kanelia (saa olla suht reippahasti)

Sekoita keskenään ja maista! Tarvittaessa lisää kanelia. Sitten kaksi vaihtoehtoa:
~ Sulaneita marjoja
lisää sulatetut marjat joko seokseen mukaan tai syö halutessasi erikseen. Jos lisäät marjat seokseen pyöritä vielä muutamia kertoja sekoittimessa. Itse laitoin mukaan vain boysenmarjoja ja hyvää oli. Mausta tuli mieleen mummon korvapuustit tai joulu!

Ps. Tämän jälkeen ei suuhun tullut sellaista "mätänemistä enteilevää" makua tai hengitykseen hajua!

Kalkkunaa uunissa

Huomen!
Tässä kiva ruokavinkki tän päivän ja seuraavan viikon Ateria2. Eli eilen tehtiin uusissa 800g kalkkunafilee uunissa seuraavin vinkein:

~ Laita paitopussi laakeaan vuokaan.
~ Pilko sipulia paistopussin pohjalle.
~ Keitä vettä, josta teet mausteliemen pussiin. Itse lisäsin veteen kanaliemikuution, pippuria, vihreitä (kokonaisia) pippureita ja pari laakerinlehteä. -> Kaada vesi sipulien mukaan.
~Kuivaa kalkkuna esim painelemalla talouspaperilla. Mausta flee oman maun mukaan (itse laitoin suolaa, pippuria, chiliä ja cajunmaustetta)
~ Nosta kalkkunafilee sipuleiden päälle pussiin. Sulje pussi ja nosta vuoka 175°c uuniin. Paisto aika on tunti/kg.

~ Rivakalla toiminnalla tässä välissä kerkeää tekemään Kotitreenin tai Treeni1;)

~ Pilko oikea määrä vihreitä. Tässä käytettiin kesäkurpitsaa, kiinankaalta ja sipulia.
~ Keitä lopuksi nuudeleita (älä lisää joukkoon pussin mukana olevia mausteita tai öljyä vaan mausta itse!)
~ Nosta valmis kalkkuna pois uunista. Heiä klautaselle kalkkuna, kasvikset ja nuudelit.

Valmista on! Ja päivän treenikin on suoritettuna:)

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kylmä-kuuma tonnikalasalaatti

Idea kylmä-kuuma tonnikalasalaatista on peruja Joensuun ajoilta ja ajattelin, että modauksella (pois pesto, tomaatti, sienet ja muut herkut) tästä saa tähän kuuden viikon koetukseen sopivan. Kas näin:

~ Lohko yhteensä 100g vihanneksia pannulla paistoa varten. Tänään itse laitoin sipulia, kesäkurpitsaa ja kiinankaalta. (muista maustaa)
~ Kasvisten ollessa pannulla lohko "kylmiä" vihreitä 100g ja asettele ne lautaselle. Itse laitoin salaatinlehtiä, kurkkua, basilikaa ja vihreää paprikaa.
~Asettele paistetut vihannekset kylmien päälle.
~ Lisää kukkulan päälle tonnikala.
~Laita kuppiin loraus öljyä ja mausteita oman makusi mukaan.
~Ripottele maustettu öljy vihannesten ja tonnikalan päälle.

Kas näin! Helppo, eikä todellakaan työläs lounas, jonka voi hyvin ottaa mukaan reissulle!

Pilkettä silmään aamiaisesta


Kirpeä aamu alkoi pyöräilyllä Metrotukkuun, josta matkaan tarttui 5kg marjoja:) Tämän ruokavalion etu/haitta on se, että marjoja menee todella paljon. Se minkä luulimme riittävään jouluun... on jo syöty. Mutta nyt on taas sitten mistä valita. Metrotukku pyöräreissun jälkeen valmistui tällainen ihana aamiaisherkku, jolla sai sopivasti päivään potkua. Hyvin yksinkertaista jälleen:

• Soijalesitiinirae
• Boysenmarja
• Vehnäleseet
• Maitorahka
• Valion mustikkakeitto

Tämä on ensimmäinen pirtelö, joka ei ollut makea vaan ehkä jopa sorbettimainen. Todella hyvää!



lauantai 3. marraskuuta 2012

Mokaamisesta sakotetaan

Herättyäni päätin katsoa Fitfarmin ohjeet salitreeniin ennen lähtöä, jotta muistaisin mitä pitäisi tehdä. No muuten olin muistanut ihan hyvin, mutta sitten videon lopussa Jutta totesi, että tätä pitäisi tehdä kahdesti viikossa?!? Hups! Mulla olisi toinen kerta koko lähes kolmen viikon aikana. Olen tehnyt ainoastaan kotitreeniä ja Treeni1. Noh ei voi mitään. Näiden päivitettyjen ohjeiden kanssa lähdin sumuiseen aamuun.

Aamulla kävellessä voi bongailla kaikea mielenkiintoista. Yhtenä päivänä näin fasaanin mutta tänään ketun! Se oli ihan lähessä, vain 3-4metrin päässä lauheana kuin lammas:)
Lähdin siis tänä aamuna kävelen salille taluttaen pyörää. Hyvä alku lämppä ja salin jälkeen ei tarvitsisi väsyneenä enää kävellä takaisin. Lopputulos 27min kävelyä. Salilla tein vielä crossarilla 5min yleislämppänä.

Elixiaan oli tullut halloween. Paikka oli koristeltu asian mukaisin koristein ja henkilökunta oli pukeutunut. Paras oli mielestäni kuolleeksi morsiammeksi pukeutunut tyttö. Kiva piriste! Tää salitreeni2 on kyllä tosi raskas. Koska en ole tehnyt sitä yhtä aktiivisesti kuin olisi pitänyt aloitin urakan tekemälä ohjelman läpi kolmesti (neljän sijaan). Voin sanoa että jo 3h treenin jälkeen joka paikassa tuntuu ja huomenna jos pääsen käveleen niin holirei! Tooodella tehokasta siis. Ohjeet kannattaa siis lukea huolella. Illalla on pakko venytellä...ainakin teoriassa. Salin jälkeen oli pakko ostaa palautusjuoma. Oli niin veto pois. Söin myös aamupalan pukkarissa ennen kuin hyppäsin pyörän selkään. Koska olo ei ole ollut kuitenkaan yhtä vetelä ja väsynyt kuin yleensä treenin jälkeen harkitsen vakavasti alkavani käyttämään palautusjuomia.

perjantai 2. marraskuuta 2012

Kuntosali vertailua: Elixia Centrum, Turku

Aamu treeni:(
Aamu alkoi nii-in sateisena ja tuulisena, että pelkkä ajatus ulos menosta pisti vituttamaan. Sitten keksin sen: keskustan Elixia Centrumissa on tämän viikon avoimen ovet. Sinne siis!

Elixia Centrum sijaitsee aivan Turun keskustassa, joten siirtymisestä sinne pyörällä sai hyvän alkulämpän. Tarkoituksena oli crossarilla heilumisen jälkeen tehdä punttitreeni... ensimmästä kertaa. Ongelmaksi muodostui 1,5h treenaamisen jälkeen ajanpuute. Olin nimittäin varannut hierojan. Kerkesin siis tehdä neljästä kierroksesta puolet. Sitten nopeasti aamiainen huiviin pukkarissa ja hierojalle. 45min hieronnan jälkeen olin aivan kiskalla. Istuin eteisaulassa 20min tokenemassa. Sen jälkeen kolmatta kertaa sateeseen kastumaan. Kotona otin 1/3 välipalapatukasta vaikka ei ollut vielä välipala-aika, jotta sain verensokerin takaisin ylös.

Sitten todella kriittisen ja nirson hieman nirson salilla kävijän plussia ja miinuksia salista:
+ Hyvä, keskeinen sijainti
+ Sali on siisti ja pinnat uusia
+ Laitteita on runsaasti
+ Sauna
+ Siistit pukkarit ja useita vessoja
- Salin musiikki on liian kovalla. Jos omaa musiikkimaku ei miellytä baareissa ja radiossa soivat rallit esim. "It´s a sin"-  on musiikista vaikea "päästä eroon". iPodi sai huutaa aika kovalla, jotta kuuli omaa treenimusiikkia.
- Pukkarissa saisi mielestäni olla joko rauhallista musiikkia tai ei musiikkia ollenkaan.
- Jumppasaleissa ei ole juurikaan ääni eristettä, joten sekin lisäsi "melua". Lisäksi lasiseinän läpi näkyvä salitreenaaminen ei ole maailman kaunein näky.
- Olen käynyt kerran aiemmin salilla; silloin Zumbassa. Vetäjä oli iloinen, mutta mielestäni kyseisellä tunnilla on erityisen tärkeää ohjaajan selostaa sanoin mitä milloinkin tulee. Varsinkin kun tempo on nopea ja sarjoissa ei ole yhtä paljon toistoja kuin normissa "akkojen jumpassa". Jee, Woi, Uuu-Uuu, kannustaa, mutta ei kerro mitään.

Vaikka puitteet olivat kaiken kaikkiaan loistavat, jotenkin tuli kuitenkin selainen olo, että en ottaisi kuukausi korttia tänne.

torstai 1. marraskuuta 2012

Vihreä tonnikalasalaatti

Nettifoorumilla tehdyn löydön innoittamana sain valmistettua itselleni todella maukkaan kello 18 lounaan. Hieman meni myöhäiseen, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Suunnitelma oli siis tehdä vihreistä vihanneksista koottu peti tonnikalalle.

Tässä välissä pitää mainostaa hieman tätä mun puntaria. Siinä on nimittäin pyörivä näyttö eli voin itse säätää milloin puntari on nollatilassa. Eli lautanen puntarille ja osoitin nollaan. Sen jälkeen on helppo koota eri osaset suoraa lautaselle! Ainoa huonopuoli tässä on, että mittataulukko on 25välein eli pienimmät mitat etsin sitten netistä:)

Mutta takaisin salaattiin:
• Asettele lautaselle vihreää salaattia, pinaattia, lohkottua vihreää paprikaa ja muutama lohko suolakurkkua (ei sokerissa uivaa)
• Lisää salaattipedin päälle vedessä uivia tonnikalapaloja
• Lisää lautasen reunalle muutamia herneenversoja ja basilikan lehtiä
• Lisää raejuusto
• Salaatin voi maustaa laittamalla 2 teelusikallista oliiviöljyä kuppiin, maustamalla ja ripottelemalla salaatin päälle.

Tämä oli todella raikas eväs eikä syömiseen mennyt niin kauaa kuin yleensä aterioidessa. Lisäksi uskon, että nälkä voi tulla hieman nopeampaa tämän kanssa (jos tarvii yrittää syödä kaikki viisi ruokaa mahdollisimman pian). Salaatti on myös kätevä ruoka esimerkiksi pitkinä koulu tai työpäivinä koska se ei vaadi lämmitystä!

2,5 viikon tuloksia

Hieman meni myöhäiseksi tämä toisen viikon tulosten mittailu kun nyt on jo torstai, mutta viime päivät on olleet sellaista kiirusta koulujuttuja kirjoitellessa, että päätin mitata sitten kun kerkeän... eli tänään. Ennen mittausta olin varma, että numerot eivät ainakaan alaspäin heilahda sillä en ole kerennyt niin paneutua asiaan ja treenaamisessakin on ollut muutaman päivän tauko. Kuitenkin katsellessa uusia lukuja ei voi muuta todeta kuin, että oho kehitystä on taas tapahtunut. Valitettavasti nuo luvun pienenevät aina ensiksi sieltä mistä ei tarvitsisi, mutta minkäs teet. Mittaamiseen käytin taas sitä metallista raksamittaa, että pienellä varauksella katselen noita tuloksia:)

Mutta sitten niitä tuloksia:
• Oikea pohje: -0,5 (jee suunta on oikea)
• Vasen pohje: -2 (tupla jeejee)
• Oikea reisi: -1
• Vasen reisi: -0,5
• Lantio: -2
• Vyötärö: -6,5
• Rinnan alunen: -3,5
• Rinnan ympärys: -5
• Selän leveys: -4
• Hartia leveys: +1

Viikon lenkkareiden kulutus matka oli 28km, mutta kotitreeniä olin merkinnyt vain kahdelle päivällä. Oijoi! Vahän siis on tullut laiskoteltua, mutta kyllä se taas tästä kun kouluhommat hellittivät niin voi taas keskittyä olennaiseen;) Turussa lumetkin kerkesivät sulaa sujusti marraskuuhun siirrettäessä, joten voi kaivaa taas kävelysauvat esiin! Kohta kokkausta ja illalla kotijumppaa:)

Mutta sitten vielä tuntemuksia:
• Mulla on nykyään nälkä! Siitä huolimatta, että syömistä on edelleenkin aivan valtavasti niin ruokailujen välissä tulee nälkä. Eli ruuansulatus on alkanut pelaamaan sata lasissa.
• Ainainen ruokailuaikojen tarkkailu ja kokkailu alkaa tuntua työläältä.
• Tunne siitä, että on hieman keventynyt alkaa tuntua eikä selkä ole enää niin kipeä:)

Seiti setti

Eilen olikin sitten aika syödä pitkästä aikaa kalaa. Koska rasvaisempia kaloja kuten lohta ei suositella syötäväksi niin testiin joutui pakastealtaasta noukittu 400g seiti. Tämä suhteellisen helppo ruoka oli maittava!

• Laita riisit kiehumaan
• Kuullota pilkottu sipuli
• Lisää pannulle pilkottua kiinankaalta ja kesäkurpitsaa (mausta oman maunmukaan. Itse laitoin perinteiset cujun mauste, paprikamauste, suola, pippuri)
• Heitä lopuksi joukkoon pinaatinlehtiä

• Nosta kasvikset sivuun ja nosta seitit pannulle.
• Mausta rouhitulla katajanmarjalla, mustapippurilla ja pienellä lorauksella soijakastiketta.

Kala on kypsä kun väri on muuttunut valkoiseksi. Asettele riisit, kala ja kasvikset lautaselle ja lisää koristeeksi muutamia pinaatin lehtiä. Hyvää ruokahalua!

Kaalilaatikko

Kaalilaatikkoa keksin tehdä kun plarasin keskustelupalstoja läpi keksiäkseni uusia ideoita ruokailuun. Kaalilaatikkohan on mitä täydellisin ruoka kun pitää syödä paljon vihreää... Ainoa huono puoli tässä on syötävän ruuan määrä. Kuvassa näkyvä kaalilaatikko on kahdelle, kyllä kahdelle. Voin kertoa, että tekemistä riittää, että saa moisen kaadettua huiviinsa!

Kuten jo edelliseen ateria 1 kirjotin tein kaksi ruokaa kerralla, joten tähän oli siis riisit keitettynä.
• Kuullota sipulia
• Paista jauheliha (tai ota valmiiksi paistettua jääkaapista niin kuin minä)
• Pilko pieneksi valkosipulia ja 400g kaalta
• Heitä ainekset kattilaan kiehumaan noin puoleksi tunniksi mausteiden kanssa
• Kun kaalet ovat kiehuneet laita keitetty riisi, kaalet ja riisit paistoastiaan.
• Lisää mukaan keitin lientä (n. 5dl)
• Paista uunin keskitasolla noin 20-25min (riippuen uunintehoista)

Hyvää ja helppoa, mutta tiukkaa tekee syödä koko annos!

Omega3 kapselit

Näistä kalaöljy kapseleista pitäisi saada rasvaa palamaan, voi auttaa nivelkipuihin, vähennettyä tulehdusreaktioita ja stressistä aiheutuvia haittavaikutuksia elimistössä sekä auttaa säilyttämään lihasmassaa painonpudotuksen aika. Näin siis ainakin Fastin sivujen mukaan.

Kapseleita ei voi kuulemma ottaa yliannostusta. Itse otan näitä kaksi aamulla ja kaksi illalla ruokailun yhteydessä.

120 kappaleen purkki maksoi Turun keskustan luontaistuotekaupassa 13,40e.